Univerzální superabsorbent SNOW - dóza 5L

Hmotnost5kg
Záruka24měsíců
Produktové číslo218005
Kód položky5010034102097
Dostupnostnedostupné
  • Specifikace
  • Související soubory
  • Souvisejicí položky
  • Alternativní položky
  • Podobné zboží
  • Dotaz na produkt
  • Související články

Popis

Ekologický superabsorbent SNOW je velmi lehký, inertní a amorfní absorbující prášek na bázi silikátu hliníku. Je účinný v absorbování jakýchkoliv rozlitých tekutin a polotekutin. Jediné dvě látky, které neabsorbuje jsou rtuť kterou nelze zapouzdřit, a také kyselinu fluorovodíkovou, která interaguje s materiálem za tvorby toxických plynů.

PROČ POUŽÍT SNOW?

Je objektivně obtížné vysvětlit významné absorpční vlastnosti pomocí jednoduchých termínů, protože žádné technické nebo empirické popisy produktu nejsou schopny přiměřeně vyjádřit rychlost, účinnost a kompletnost působení tohoto produktu. SNOW vykazuje mnoho různých vlastností a z hlediska jednoduchosti vyjádření je můžeme rozdělit do tří kategorií:

  • praktické přednosti
  • přednosti týkající se ekologie/bezpečnosti užití
  • a nakonec ekonomické přínosy

Praktické přínosy:
SNOW je nespecifický a proto absorbuje jakoukoliv tekutinu, kapalnou nebo polokapalnou látku z libovolného povrchu téměř bez výjimky. Absorbuje všechny organické, anorganické, syntetické a přirozené tekutiny (kyseliny, louhy, oleje, laky, jedy atd.). Produkt opouzdří absorbovanou tekutinu a zachytí ji uvnitř části prášku, Tento projev je znám jako „křemíkové opouzdření“.  V našem absorbujícím produktu je tato charakteristika výrazně posílena strukturou částic, která může být přirovnána smotku ovčí vlny: dutá, retikulární a absorbující struktura, která opouzdří, zachytí a dále neuvolní absorbovanou látku. V případě konvenčních granulovaných produktů absorbentů se kapalina naváže na povrch zrn a částic (opláští je), ale nezachytí se. Tento typ komplexu „absorbent – tekutina“ není stabilní a tekutina se obvykle vrací zpět do původního stavu. SNOW vysušuje kapalné úniky. Celkový konečným efektem je úplně suchý povrch, a to i když je materiál podkladu pórovitý, odstraní se veškerá kapalina. Viskózní substance, jako jsou laky nebo hydraulické oleje, jsou doslova odčerpány z podlahy, která zůstává perfektně suchá. Obvykle, když se použije na absorbci SNOW, není žádné další omývání podlahy potřebné. Absorbce je rychlá: celá procedura použití SNOW zřídka vyžaduje dobu delší než 60 sekund.

Ekologické /Bezpečnostní kvality:
SNOW je inertní, jinými slovy nebude reagovat s žádnou z látek, kterou absorbuje. Každý ze zachycených produktů je jednoduše zadržen v částici produktu SNOW. Toto je obzvlášť vynikající vlastnost, když vezmeme do úvahy, že normální granulované absorpční materiály obvykle reagují s absorbovanými látkami. Například jíly a sepiolity jsou rozpouštěny kyselinami, piliny bobtnají v přítomnosti vodných látek a uvolňují tanin a v přítomnosti pryskyřic oba tyto materiály koagulují do kompaktní hmoty (ve skutečnosti pryskyřice zachytí sorbent nikoliv naopak) SNOW je amorfní a jako inertní materiál nemá žádné škodlivé účinky na životní prostředí, nevyžaduje žádný speciální postup ohledně likvidace. Z tohoto pohledu může být porovnáván s pískem nebo s jinými takovými látkami. Všechny produkty organického původu (piliny, rašelina, celulóza atd.) mají konkrétní potřeby likvidace podle sorbovaných látek, což celý proces komplikuje. SNOW je nehořlavý: nehoří, ani se nespaluje za jakýchkoliv okolností. SNOW je zcela neškodný pro životní prostředí: nepoškozuje prostředí ani když je v kontaktu se zeminou, vodou v řekách, jezerech a se vzduchem. Nevyvolává žádný patologický stav u lidí ani u živočichů (možnost silikózy). Neobsahuje bakteriální kmeny a nepřitahuje hmyz a také nevytváří formu potravy pro mikroorganismy nebo živočichy ve vyšším potravinovém řetězci. Pokud by došlo k havarijnímu polknutí, postačuje vypít trochu vody pro usnadnění pasážování přes zažívací trakt.

Ekonomické přínosy:
SNOW má velmi nízkou hmotnost: litr jeho objemu váží 250 gramů (specifická váha 0,25). To představuje významný přínos v průběhu likvidace, pro kterou se náklady určují podle celkového množství likvidovaného materiálu (sorbentu + kapaliny). Produkt poskytuje vynikající sorbční schopnosti, od trojnásobku do desetinásobku své vlastní hmotnosti. 80 gramů SNOW absorbuje 250 gramů laku nebo 600 gramů uhlovodíkového rozpouštědla. To znamená, že stejně jako úspory z důvodu lehké vlastní váhy, nabízí se úspory dané jeho vysokou schopností sorbce. Při použití normálního sepiolitu je na sorbování 250 g laku potřeba použít 500 gramů sorbentu a 750 gramů pro sorbování 600 gramů uhlovodíkového rozpouštědla. SNOW má tedy sorbci 5 až 15 krát vyšší ve srovnání s běžnými sorbenty. Může být použit opakovaně dokud není jeho dutá konstrukce zcela saturována. Dřevěné piliny, rašelina, sepiolit a další produkty musí být odstraňovány a nahrazovány ihned, jakmile jsou vystaveny vlhkosti, protože ztrácí svoji účinnost. Domníváme se, že jsme uvedli postačující množství důvodů pro použití SNOW, ale ten nejpřesvědčivější důkaz je: SNOW vidět působit.

JAK SNOW působí?
opouzdřením a proto je nutné, aby se s ním zacházelo způsobem, který vede k požadovanému účinku. Nasypte určité množství produktu na zem tak, aby se vytvořila hranička sorbentu kolem rozlité tekutiny. Můžete použít produkt v nadbytku, protože se dá použít opakovaně až do úplného vyčerpání kapacity.
Použijte kartáč s tuhými štětinami, zatlačte prášek směrem do rozlité látky a kruhovým pohybem pod nepatrným tlakem vmíchejte prášek do látky. Po skončení operace, pokud není SNOW úplně saturován (to je jednoduše viditelné, protože, když se dosáhne saturace, redukuje se objem prášku charakteristickým způsobem), může být sesbírán a uložen k pozdějšímu, opakovanému použití.
Pomocí prášku lze rovněž likvidovat staré skvrny od olejů nebo znečištění s využitím následující techniky: zvlhčete starou skvrnu oleje postřikem 30% roztoku STEAM 100 nebo Thor 91 a nechejte působit po dobu 10 – 20 minut , udržujte místo vlhké pomocí dolévání roztoku. Poté pokryjte skvrny produktem SNOW, dobře prášek vmíchejte do louže a ponechejte působit nejméně po dobu 10 minut. Po této době všechno odstraňte kruhovým pohybem koštěte. Skvrna se rozpustí detergentem a je kompletně sorbována práškovým sorbentem.

KDE jej můžeme použít?

  • průmyslový sektor obecně
  • kdekoliv, kde je potřeba likvidovat úniky kapalin libovolného typu
  • domácnost

Technický list, specifikace balení a informace o výrobku k nahlédnutí či ke stažení naleznete v záložce související soubory při položce zboží.

Více o produktu:

Další z kategorie "Univerzální čističe a dezinfekce"


Předmět :
Text :
Jméno :
Příjmení :
E-mail :
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Nahoru

Kontakty

AMBRA-Group, s.r.o.
Sedliště 398
739 36 Sedliště

  • IČ: 25379887
  • DIČ: CZ25379887

Provozní doba:
Po-Pa
7:00 - 15:30

Hodnocení obchodu na Zboží.cz
Odběr novinek
Editace, odhlášení

AMBRA-Group, s.r.o.
Potoční 1094, 738 01 Frýdek-Místek
Tel: 558 639 137-8
E-mail: katalog@ambra.cz
Copyright © 2024, katalog.ambra.cz

Facebook_katalog.ambra Instagram_katalog.ambra RSS kanál katalog ambra
Zavoláme Vám 602 519 824
;

Používáme soubory cookies

Tato webová stránka ukládá data, jako jsou soubory cookie, aby umožnila základní fungování stránek, jakož i marketing, personalizaci a analýzu. Nastavení můžete kdykoli změnit nebo přijmout výchozí nastavení.