Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Plastový domácí kompostér Bokashi 16 l, sada 2 ks

Kód produktu: 5045469000003 Hmotnost: 4 kg Výrobce: ELKOPLAST CZ, s.r.o.
rozměr: vxšxh 380 x 260 x 320 mm, sada dvou kuchyňských kompostérů Zobraz detailní popis
1 167,00 Kč
1 412,07 Kč s DPH
Skladem
Ks
Poptat

Detailní popis

Plastová nádoba Bokashi je určena pro běžné kompostování zbytků potravin z domácnosti. Metoda kompostování Bokashi je založena na principu anaerobní fermentace, tedy kvašení bez přístupu vzduchu a přisypáváním speciální směsi napomáhající rozkladu. Po 2-4 týdnech získáte hmotu a čaj, který je výborným přírodním posilujícím hnojivem. Výstupním materiálem není zemina, jak jsme tomu zvyklí u běžného kompostování, ale zfermentovaný základ s rozpoznatelnými částmi organického odpadu určeného k dalšímu použití.

Bokashi kompostovací nádoba může stát v kuchyni, na chodbě, v garáži atd. Nádobu skladujte při pokojových teplotách. Nevystavujte ji přímému slunečnímu záření!

Technické parametry:
  • materiál kompostéru: plast
  • barva nádob: černo/stříbrná
  • objem: 16 l
  • rozměr (v x š x h): 380 x 260 x 320 mm
  • balení obsahuje: 2x kompostovací nádoba 16l, 2x víko, 2x filtr, 2x kohout, 1x lopatka, 1x utlačovák
Specifikace:
  • plastová interiérová nádoba na odpad z domácnosti
  • v nádobě se během fermentace vytváří fermentovaná tekutina
  • naplněnou Bokashi nádobu ponechte uzavřenou po dobu 2-3 týdnů bez přístupu vzduchu
  • vznikající tekutinu je nutné pravidelně stáčet
  • po uplynutí doby fermentace (2-3 týdny), lze fermentovaný materiál využít různými způsoby
  • poté kompostér Bokashi důkladně opláchněte teplou vodou bez použití čistících prostředků
  • celý proces fermentace organického odpadu opakujte
Co patří do Bokashi nádoby:
  • různé druhy ovoce a zeleniny (slupky, dužiny, zrníčka, stopky, listy)
  • slupky od banánů, citrusů, dýně i ananasu
  • pečivo (nalámané na kousky)
  • čajové sáčky, kávovou sedlinu i s papírovými filtry
  • listy a stonky pokojových i venkovních rostlin
  • zvadlé květy
  • vařené jídlo
  • syrové a vařené maso
  • ryby
  • vajíčka
  • jogurty
Co nepatří do Bokashi nádoby:
  • tekutiny (ocet, olej, džus, mléko, voda atd.)
  • kosti
  • papír
  • popel
  • zvířecí výkaly
Jak správně kompostovat metodou Bokashi:
  1. Zbytky potravin vložte do kompostovací nádoby Bokashi. Velké části nakrájejte na menší kousky.
  2. Při každém plnění zasypte lehkou vrstvou kompostovací směsi.
  3. Nádobu po každém plnění vždy důkladně uzavřete.
  4. Postupně plňte kompostovací nádobu zbytky potravin, dokud se nádoba nenaplní. Vždy zasypte kompostovací směsí v prášku a důkladně uzavřete.
  5. Pravidelně odčerpávejte fermentační tekutinu z kompostéru (jednou za 3 - 5 dnů). Tekutinu můžete použít jako hnojivo pro zalévání květin.
  6. Po naplnění kompostéru nechejte důkladně uzavřenou nádobu 14 dní fermentovat. Nezapomínete pravidekně odčerpávat tekutinu pomocí kohoutku.
  7. Takto vytvořený materiál nasypte do vytvořené jamky v půdě a zasypte zeminou, případně přidejte do zahradního kompostu. Materiál se pak doporučuje nechat 4 týdny stát.

Hodnocení produktu (0)

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!